Dziennikarka, autorka bestsellerowej książki „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku” i „Wykorzystuję, nie marnuję. 52 wyzwania zero waste”. Regularnie opowiada o niemarnowaniu jedzenia, ochronie środowiska i racjonalnym wykorzystywaniu zasobów planety w gazetach, radiu i telewizji – między innymi w Dzień Dobry TVN, Pytanie na Śniadanie, Radio Zet, Onet Rano. Jest zaangażowana w edukacyjne akcje społeczne.
Skończyła sporo kulinarnych kursów oraz studia podyplomowe na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Prowadzi warsztaty i szkolenia zero waste poświęcone niemarnowaniu jedzenia i ekologii. Z dumą współtworzy i jest ambasadorką pierwszej w Polsce kampanii edukacyjnej #wrocławniemarnuje.
Dziennikarka, autorka bestsellerowej książki „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku” i „Wykorzystuję, nie marnuję. 52 wyzwania zero waste”. Regularnie opowiada o niemarnowaniu jedzenia, ochronie środowiska i racjonalnym wykorzystywaniu zasobów planety w gazetach, radiu i telewizji – między innymi w Dzień Dobry TVN, Pytanie na Śniadanie, Radio Zet, Onet Rano. Jest zaangażowana w edukacyjne akcje społeczne.
Skończyła sporo kulinarnych kursów oraz studia podyplomowe na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Prowadzi warsztaty i szkolenia zero waste poświęcone niemarnowaniu jedzenia i ekologii. Z dumą współtworzy i jest ambasadorką pierwszej w Polsce kampanii edukacyjnej #wrocławniemarnuje.